Grenene / Mikro & Familiespejd

Mikro & Familiespejd

Aldersgruppe: Familie-spejd 0-6 + mikroer 6-8 år.
Aktivitetsudvalg:  Divisions-aktive familiespejd- og mikroledere, men alle er velkomne.
Antvorskov division er de 14 grupper i midt og syd-vestsjælland. Heraf har 4 grupper mikrospejdere som er ca. 6-8 årige spejdere, derudover er der 2 af de 4 der også har familiespejdere, det er familier med børn mellem ca. 3 og 6 år.
 
De 4 grupper der har mikrospejdere er Karl af Riise, Trelleborg, 2. Hellig Anders og Stenlillespejderne Laurentius.
De 2 grupper der også har familiespejdere er Karl af Riise og Trelleborg. Herudover har Ringsted gruppe meget små minier, fra ca. 7 år, så det er næsten en mikrogren i minigrenen.
 
Årshjul med arrangementer for mikro og familiespejd ledere.
 
Årshjul mikro

Skattejagt for de mindste

Jeg har taget godt 30 fotos af ting og steder i vores spejderhytte og har printet dem ud som små kort ca. 5 X 7 cm. F.eks. kaffemaskine stol ur wc nedløbsrør, brændestabel, flagstang m.m. Bag på har jeg skrevet bogstaver og tal, der er lette at læse og med streg under så det er let at se hvad der er op og ned på bogstavet.
 
Bogstaver og tal som N=Z og M=W og O=0 og 7=L kan let forveksles, hvis børnene ikke kan alfabetet godt.
 
Da kortene var klippet ud laminerede jeg dem så de kunne tåle regn mikroer og genbrug en anden dag.
 
Nu var det bare at lægge kortene ud start bagfra. Eks: på stolen er der et kort af en flagstang og på flagstangen et billede af en kaffemaskine på sidste kort er der så et billede af en stol.
 
Børnene får papir og blyant med rundt og skal så finde kortene i rækkefølge. Når alle kort er fundet og bogstaverne er skrevet op er løbet slut.
 
Løbet kan lægges ud på række hvor alle starter et sted og alle slutter med en skat et sted.
 
Men løbet kan også lægges ud som en ring hvor start og slut er forbundet så kan der være 3-4 start og slut steder, dette gør at løbet hurtigere kan afvikles uden for meget vente tid.
 
 
 
 
 
SØGES!
DAK Micro/Mini
 
 
 
Divisions Chef  | hans@see-eh.dk